Gimtosios kalbos savaitė „Pelenėje“

2018 Gimtos kalbos savaite„Tau, vaikuti, dovanoju skambią skambią kalbą…“ Šiais žodžiais prasidėjo gimtosios kalbos savaitė mūsų darželyje.

Šią savaitę darželyje žymiai dažniau buvo galima išgirsti stebuklingus žodžius: ačiū, prašau, atsiprašau, labas rytas, laba diena, sveiki, viso gero, iki pasimatymo!  

Šią savaitę vieni kitiems sakėme žymiai daugiau komplimentų ir kalbėjome apie tai, kaip jaučiamės: linksmi, liūdni, kartais pikti, paniurę ar nuobodžiaujantys, bet dažniausiai laimingi.

Šią savaitę prisiminėme visas žinomas raides ir atradome dar nepažintų raidžių. Iš jų dėliojome vardus, kitus svarbius žodžius, o svarbiausi visos savaitės žodžiai, kuriuos rinko visa darželio bendruomenė, buvo AČIŪ ir ŠEIMA.

Šią savaitę užminėme daugiau mįslių, daugiau jų įminėme ir džiaugėmės gimtosios kalbos skambumu bei smulkiosios tautosakos sukauptais lobiais.

O savaitę vainikavo „Pelenės“ mandagumo šventė, kurioje vaikai deklamavo eilėraštukus apie gražų ir mandagų elgesį, inscenizavo gerai pasibaigusias pamokančias istorijas.

AČIŪ už meilę gimtajai kalbai,
AČIŪ už pastangas aiškiai, raiškiai ir vaizdingai kalbėti,
AČIŪ už stebuklingų žodžių vartojimą visur ir visada,- taria projekto organizatoriai.