Tarptautinė vaikų piešinių paroda „M. K Čiurlionis vaikų akimis“, skirta Lietuvos Valstybės 100-mečiui paminėti

Vilniaus miesto savivaldybėje atidaryta tarptautinė vaikų piešinių paroda „M. K Čiurlionis vaikų akimis“, skirta Lietuvos Valstybės 100-mečiui paminėti. Parodos iniciatoriai Vilniaus lopšelis-darželis „Pelenė“ kartu su partneriu Nacionalinė Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokykla.

Šiuo projektu siekiama supažindinti vaikus su M.K. Čiurlionio tapyba ir ugdyti vaikų menines kompetencijas, sudaryti sąlygas vaikų saviraiškos sklaidai, skatinti vaikų iniciatyvas kūrybiniams eksperimentams, plėtoti Lietuvos ir užsienio ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų bendravimą ir bendradarbiavimą.  

Parodą rengė Lietuvos ir užsienio ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų pedagogai ir vaikai. Sulaukta 120 darbų iš įvairių Lietuvos kampelių ir užsienio šalių (Danijos, Lenkijos, Baltarusijos).

Parodos atidaryme dalyvavo Vilniaus miesto savivaldybės mero pavaduotoja Edita Tamošiūnaitė ir Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto departamento Ikimokyklinio ugdymo skyriaus atstovai bei kiti svečiai. Parodos atidarymą papuošė Vilniaus lopšelio-darželio „Pelenė“ ugdytinių ir Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos mokinės pasirodymas.

Dėkojame visiems dalyviams už idėjos palaikymą, aktyvų dalyvavimą ir nuostabius piešinius.

Parodos piešinius galite pamatyti čia    Play