„Grūdelio“ grupės vaikai prisijungė prie ikimokyklinio ugdymo įstaigų akcijos „Kalba tyla 2018“

2018 Kalba tylaMinėdami Tarptautinę triukšmo suvokimo dieną, skirtą atkreipti visuomenės dėmesį į visiems aktualią triukšmo problemą ir skatinti tylesnį ugdymo įstaigų, darboviečių, namų, poilsio aplinkos kūrimą, „Grūdelio“ grupės vaikai prisijungė prie ikimokyklinio ugdymo įstaigų akcijos „Kalba tyla 2018“. Akcijos organizatoriai šiais metais skatino rengti ugdomąsias veiklas, skirtas triukšmo prevencijai, lauke, už įstaigos ribų, pasisemiant gamtos vidinės ramybės, atkreipiant dėmesį į jos didybę, gausų ir nepakartojamą garsų pasaulį.

Saulėtą trečiadienio rytą su vaikais išvykome į pačiame Vilniaus centre įsikūrusį  Bernardinų sodą – gamtos ir ramybės kampelį kiekvienam. Čia, klausydamiesi paukščių balsų, pasivaikščiojome takeliais, grožėjomės pavasariniais žiedais bei užuodėme jų kvapus,  stabtelėjome prie sraunios Vilnelės – pasiklausėme upės čiurlenimo bei ančių kreksėjimo, visus sužavėjo “šokantis“ fontanas, taškydamasis vandens purslais. Žinoma, užsukome ir į žaidimų aikštelę, kurioje galima šiek tiek daugiau patriukšmauti.

Į darželį grįžome pilni įspūdžių, šiek tiek nuvargę, bet įsitikinę, kad gamtos garsai bei grožis visada teikia ramybės ir poilsio.