Garbingi svečiai

2018 Garbingas sveciasAu, – au, -au –  „Pelenės vaikams“ smalsu.

Au, – au, – au – ir kas gi čia bus???

Au,  – au, – au – Mums nebaisu!

Au, – au, – au –  nes Tarnybinis Šuo pas mus!

 

Nuoširdžiai dėkojame „Boružėlių“ grupės  Samantos tėveliui R. Timofėjevui už galimybę darželio vaikams pamatyti ir susipažinti su Muitinės departamento komunikacijos skyriaus  vyriausiu specialistu – kinologu Artūru Zalecku, bei jo keturkoju palydovu.

Dabar visi darželio „Pelenė“ vaikai žino, kad jei šuo puola – svarbiausia nebėgti ir staigiai nesustoti, arba – svetimų šuniukų geriausia neglostyti, net jei ir siūlo, bei leidžia jo šeimininkas. Iš kur mes tai žinom? Nes turėjome labai įdomų ir naudingą susitikimą su kinologu Artūru Zalecku.

Susitikimas įvyko gegužės 22 dieną ir drąsiai galime teigti, jog ši diena kupina naujų įspūdžių ir žinių apie šunis. Ir ne bet kokius, o Tarnybinius!

Nors mes kasdien matome šunis, bet juos blogai pažįstame, įtikino mus kinologas Artūras.  Pvz., ne visi žino, kad jie taip pat pasaulį mato spalvotą. Mes šią  informaciją išgirdom ir įsiminėm ir būtinai informuosime savo tėvelius, kalbėjo vaikai! Specialistas tvirtino, kad augintiniai sugeba mąstyti. “Šuo prilyginamas dvejų su puse metų vaikui, – teigė A. Zaleckas. – O tokio amžiaus mažylis juk jau mąsto.” Mūsų vaikai tikri smalsuoliai, tad paprašėme įrodymo – papasakoti pavyzdį. “Tokių pavyzdžių yra be galo daug”, – kalbėjo kinologas. Tarkime, kambaryje yra žmonių. Aplinką mato tik vienas, nes antram užrištos akys, trečiam ant galvos uždėtas kibiras ir taip toliau. Šuo prieis būtent prie to žmogaus, kuris gali jį matyti. „Oho…“ , stebėjosi vaikai.

Linksmasis kinologas  ne tik papasakojo paslaptis apie šunis, bei jų pasirengimą tarnybai, bet spėjo atsakyti ir  į vaikų ir auklėtojų pateiktus klausimus, išklausė jų istorijas ir nuotykius  apie šuniukus, bei pasiūlė visiems po šio susitikimo įsigyti po šuniuką, nes tai geriausias ir ištikimiausias žmogaus draugas.

Na ir, žinoma, po visų smagių kalbų, sulaukėme keturkojo svečio, kurio vardą turėjome atspėti. „Na ir kaip tėveliai, mamytės ar auklėtojos sako, kai viską labai gerai atliekame???“  Paklausė mūsų svečias.

Šuo, kuris vardu Žiauriai Geras, per porą sekundžių pelnė visas vaikų simpatijas!  Jis buvo didžiulis, juodas ir toks protingas!  Vaikai nuo jo negalėjo atitraukti akių!  Žiauriai Geras kuo puikiausiai įvykdė visas savo šeimininko kinologo Artūro Zalecko komandas, bei surado per kelias akimirkas gerai paslėptą kamuoliuką.  Vaikus stebino šio keturkojo pastabumas ir paklusnumas.

Ačiū! Mes ne tik daug sužinojome ir  pamatėme, bet ir turėjome puikią mankštą rankų delniukams, nes leidus ploti, mes darėme tai taip garsiai ir smarkiai, kad turbūt girdėjo visi mūsų kaimynai.

Atsisveikinus su šiais garbingais svečiais, vaikai grupėse kalbėjo, kad  savo namuose norėtų  turėti tokį ištikimą draugą, kaip šuo Žiauriai Geras.  Tai kaip tėveliai, ar įgyvendinsite vaikų norą? Beje, ir šunelio vardas žiauriai geras, tiesa?